Facebook

ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Bułgaria. Przewodnik Pascal Lajt (ebook)(audiobook)(audiobook)

Autorzy:
Siewak-Sojka Zofia, Adamczak Sławomir, Żulczyk Jakub
Okładka książki/ebooka Bułgaria. Przewodnik Pascal Lajt

Okładka książki Bułgaria. Przewodnik Pascal Lajt

Okładka książki Bułgaria. Przewodnik Pascal Lajt

Okładka książki Bułgaria. Przewodnik Pascal Lajt

Wydawnictwo:
Wydawnictwo Pascal
Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Stron:
156
Druk:
oprawa miękka
Złote Piaski, Słoneczny Brzeg, Morze Czarne
Śladami trackich przodków
Pachnąca dolina róż

Ile kwiatów należy wręczyć Bułgarce?
Ile ton płatków róży potrzeba, by otrzymać litr olejku?
Czy delfiny w Warnie grają w piłkę?
Dlaczego w Sofii zbudowano Słomiany Most?

Bułgaria, czyli nowe spojrzenie na Bałkany. Po wyjeździe z Pascalem odkryjesz, że to róża Europy.
Stolica Bułgarii, Sofia, miasto dziwne, niby brzydkie, ale okropnie ciekawe, jest dobrym miejscem na przygodę. Pełne bocznych uliczek, zakamarków, pustych w nocy straganów, których ławki są idealnym miejscem do picia rakiji. Na rakiję trzeba uważać.

Przewodniki z nowej serii Pascal Lajt to:
- nowoczesny układ
- szybkie wyszukiwanie informacji
- ulubione miejsca znanych osób
- praktyczne porady mieszkańców
- fachowe rekomendacje Pascala
- pomysł na miasto w jeden dzień
- optymalne trasy wycieczkowe
- atrakcje dla dzieci
- najlepsze knajpki
- sprawdzona jakość Pascala w nowej odsłonie!

Stolica Bułgarii, Sofia, miasto dziwne, niby brzydkie, ale okropnie ciekawe, jest dobrym miejscem na przygodę. Pełne bocznych uliczek, zakamarków, pustych w nocy straganów, których ławki są idealnym miejscem do picia rakiji. Na rakiję trzeba uważać. Dobrym miejscem na przygodę jest również Sozopoł, perła Morza Czarnego, miasto założone jeszcze w epoce brązu, niemożliwie zabytkowe i niemożliwie upstrzone straganami, kebabami, całodobowymi sklepami, w których można nabyć olejki do opalania i przeciwsłoneczne okulary. W Sozopolu, pełnym wąskich, starych niczym cywilizacja uliczek, jadłem przepyszne ryby i owoce morza w dobrych i tanich restauracjach. Jakub Żulczyk, pisarz

Zamknij

Wybierz metodę płatności