APLIKACJA MOBILNANEW
ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Hamburgery dla bogaczy

2006-12-18 - 2006-12-18
Jeden z indonezyjskich hoteli umieścił w menu hamburgery kosztujące milion rupii (110 dolarów), czyli więcej niż wynosi równowartość dwóch najniższych miesięcznych pensji w wielu regionach Indonezji.

Składnikami hamburgerów dla bogaczy, oferowanych przez restaurację hotelu 'Four Seasons', są m.in. bardzo droga wołowina z Kobe, foie gras, czyli stłuszczone wątroby kacze lub gęsie i sprowadzane z Korei gruszki o rudej lub brązowej skórce. Kanapki są obowiązkowo serwowane z frytkami.

Według przedstawicieli hotelu, od początku miesiąca, kiedy hamburgery trafiły do karty dań, sprzedano 20 sztuk.Każdy hamburger zawiera 225 gramów wołowiny z okolic japońskiego miasta Kobe, która swój smak zawdzięcza niezwykłej diecie tamtejszych krów - piwu zmieszanemu z mlekiem, odżywkom witaminowym i trawie wolnej od pestycydów - wyjaśnił szef kuchni Erwan Ruswandi. - Wszystkie składniki importujemy, są one bardzo wysokiej jakości, dlatego danie jest tak drogie - dodał.

(interia.pl)

więcej ciekawostek »